Κυριακή, 28 Ιουλίου 2013


ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ !!!!!!!! ή 'Η ΣΤΡΑΒΑ ΕΙΝ' Ο ΓΙΑΛΌΣ Ή ΣΤΡΑΒΆ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΜΕ.
ΟΙ “ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ” ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΑΠΟΤΕΙΟΥΝ ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ, ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΕΔΑ!!!!!


ΑΡΤΑ: Η Χρυσή Αυγή τίμησε τον Ναπολέοντα Ζέρβα και τους Αγωνιστές του ΕΔΕΣ
διαβάζουμε από την ιστοσελίδα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.
Μάλιστα για να θυμούνται οι παλοιότεροι και να μαθαίνουν οι Νεότεροι!!!!!! σας παραθέτουμε έν αβιογραφικό του ΝΖ
Ο Ναπολέων Ζέρβας Γεννήθηκε το 1891 στην Άρτα και οικογένεια του κατάγονταν από το ιστορικό Σούλι. Μετά το τέλος των γυμνασιακών σπουδών του κατατάχθηκε εθελοντής στο στράτευμα (1910) και κατά τους Βαλκανικούς πολέμους έλαβε έπ' ανδραγαθία τον βαθμό του ανθυπασπιστή. Αργότερα φοίτησε στη Σχολή Υπαξιωματικών και ονομάστηκε ανθυπολοχαγός (1914).
Φανατικός βενιζελικός, τολμηρός και γενναίος στον χαρακτήρα προσχώρησε από τους πρώτους στο κίνημα της «Εθνικής Αμύνης», που εκδηλώθηκε το 1916, πήρε μέρος σε πολλές μάχες του Μακεδονικού Μετώπου (1917-1918), στις οποίες και διακρίθηκε, και το 1920, προαγόμενος πάντοτε «έπ' ανδραγαθία», έφθασε στον βαθμό του ταγματάρχη. Μετά την ήττα των Φιλελευθέρων στις εκλογές του ίδιου χρόνου διέφυγε στην Κωνσταντινούπολη, από όπου επέστρεψε στην Αθήνα μετά Κίνημα της 11ης Σεπτεμβρίου 1922 και κατατάχθηκε πάλι στον στρατό.
Μετά την επιβολή της δικτατορίας του Θεοδώρου Πάγκαλου (Ιούνιος 1925) ο Ζέρβας διορίστηκε φρούραρχος της Αθήνας και παράλληλα ανέλαβε τη διοίκηση του Β' Τάγματος Δημοκρατικής φρουράς, το οποίο, μαζί με το Α' Τάγμα του αντισυνταγματάρχη Παναγιώτη Ντερτιλή, αποτελούσε ένα από τα κύρια στηρίγματα του καθεστώτος. Ωστόσο, ο Ζέρβας πήρε μέρος στο πραξικόπημα της 22ας Αυγούστου 1926 του Γεωργίου Κονδύλη, που ανέτρεψε τον Πάγκαλο. Όταν τον Σεπτέμβριο ο Γεώργιος Κονδύλης αποφάσισε τη διάλυση της Δημοκρατικής Φρουράς, ο Ζέρβας προέβαλε αντίσταση, με αποτέλεσμα να διεξαχθούν πολύνεκρες μάχες στην Αθήνα ανάμεσα τους άνδρες του και στις δυνάμεις του κυβερνητικού στρατού. Μετά την επικράτηση των κυβερνητικών, ο Ζέρβας καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Δύο χρόνια αργότερα, τον Οκτώβριο του 1928, αμνηστεύτηκε από τον Ελευθέριο Βενιζέλο και ονομάστηκε αντισυνταγματάρχης "εν αποστρατεία".
Κατά τους πρώτους μήνες της Κατοχής, στις 9 Σεπτεμβρίου 1941, μαζί με τον Λεωνίδα Σπαή και τον Ηλ. Σταματόπουλο, ίδρυσε τον ΕΔΕΣ (Εθνικός Δημοκρατικός Επαναστατικός Σύνδεσμος), του οποίου δήθεν αρχηγός ήταν ο Νικόλαος Πλαστήρας, εξόριστος τότε στη Γαλλία. Ο Ναπολέων Ζέρβας θα αναγνωρίσει αργότερα, σε εμπιστευτική του έκθεση προς το Υπουργείο Πολέμου, στις 19 Φεβρουαρίου 1949, την αυθαίρετη χρήση του ονόματος του Πλαστήρα[2]. Το πρόγραμμα της οργάνωσης ήταν ο αγώνας εναντίον των κατακτητών και η εγκαθίδρυση, αβασίλευτης «Λαϊκής Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας». Λίγο αργότερα, με υπαρχηγό και πολιτικό του σύμβουλο τον Κομνηνό Πυρομάγλου, βγήκε στα ηπειρώτικα βουνά, όπου συγκρότησε τον στρατιωτικό κλάδο του ΕΔΕΣ με την επωνυμία "Εθνικαί Ομάδες Ελλήνων Ανταρτών" (ΕΟΕΑ). Οι δυνάμεις του ΕΔΕΣ-ΕΟΕΑ αναγνωρίστηκαν ως τακτικός συμμαχικός στρατός από το Στρατηγείο Μέσης Ανατολής. Τον Νοέμβριο του 1942 οι δυνάμεις του ΕΔΕΣ και οι ανταρτικές δυνάμεις του ΕΛΑΣ με τον Άρη Βελουχιώτη, σε συνεργασία με Βρετανούς σαμποτέρ, ανατίναξαν τη γέφυρα του Γοργοπoτάμου. Για την σπουδαία αυτή αντιστασιακή ενέργειά του, ο Ζέρβας επικηρύχθηκε από τις Ιταλικές κατοχικές αρχές.
Αλλά ακόμα πιο εντυπωσιακή είναι η Βιογραφία του Υπαρχηγού του ΕΔΕΣ Κ. ΠΥΡΟΜΑΓΛΟΥ
Στο διάστημα 1936-1938, χρημάτισε πρόεδρος του Ενιαίου Αντιδικτατορικού Μετώπου, καθώς και γραμματέας της Επιτροπής Πρωτοβουλίας των Κομμάτων, κατά της κυβερνήσεως της 4ης Αυγούστου. Εξαιτίας των αγώνων του εναντίον του καθεστώτος, το 1938, παύθηκε από το Πειραματικό του Πανεπιστημίου και εκτοπίστηκε στη Σίκινο. Ο εκτοπισμός του διακόπηκε και αναχώρησε στη Μασσαλία. Εκεί συναντήθηκε με τον Ν. Πλαστήρα όπου από κοινού ξεκίνησαν δράση κατά του Ι. Μεταξά.
Με την κήρυξη του 
Ελληνοϊταλικού πολέμου δεν επέστρεψε στην Ελλάδα. Επέστρεψε τον Σεπτέμβριο του 1941, στη κατεχόμενη πλέον Ελλάδα, ως σύνδεσμος του Πλαστήρα, και «παρόλο που τα στοιχεία είναι ελλιπή και αντιφατικά, φαίνεται ότι οι οδηγίες του στρατηγού στον Πυρομάγλου στόχευαν στην «ανάπτυξιν μιας οργανώσεως δημοκρατικής με σοσιαλιστικόν περιεχόμενον», ικανής να καλύψει το κενό μεταξύ των αστικών κομμάτων και του ΚΚΕ. Η νέα αυτή δύναμη θα τηρούσε αποστάσεις «και των δύο Ελληνικών Κυβερνήσεων» (Αθηνών και Καΐρου), την δεδομένη στιγμή θα στρεφόταν κατά του κατακτητή και μεταπελευθερωτικά θα εμπόδιζε την πραξικοπηματική επάνοδο της μοναρχίας».[1]Εντάχθηκε στην αντιστασιακή οργάνωση «Εθνικός Δημοκρατικός Ελληνικός Σύνδεσμος» (ΕΔΕΣ) του Ναπολέοντα Ζέρβα.
Διετέλεσε γενικός γραμματέας και ουσιαστικός οργανωτής του ΕΔΕΣ, μαζί με το Στυλιανό Γονατά, το 
Θεόδωρο Πάγκαλο κ.ά. Επίσης υπήρξε γενικός υπαρχηγός του στρατιωτικού σκέλους της οργάνωσης που ονομαζόταν : «Εθνικές Ομάδες Ελλήνων Ανταρτών» (ΕΟΕΑ) έχοντας διοικητή τον Ναπολέοντα Ζέρβα μέχρι το τέλος της κατοχής.Το πολιτικό του όραμα ήταν η κατάργηση της μοναρχίας και η εγκαθίδρυση δημοκρατικού πολιτεύματος σοσιαλιστικής μορφής, σύμφωνα με τις "Πράξεις 1 και 2" του ΕΔΕΣ.
Μεταπολεμικά δίδαξε στην Πάντειο Ανωτάτη Σχολή. Επίσης, ασχολήθηκε με την πολιτική και το 1958 εκλέχτηκε βουλευτής με την ΕΔΑ. Κατά τη διάρκεια της επταετίας ανέπτυξε έντονη αντιστασιακή δραστηριότητα ως συντονιστής των αντιχουντικών οργανώσεων. Για την δράση του αυτή έλαβε το Παράσημο του Πολεμικού Στρατού Γ΄ τάξεως. Πέθανε το 1980.
Ωπα τις!!!!!! κάτι δεν πάει καλά. Ή η Χ.Α. αποφάσισε λοιπόν, να τιμήσει τους Αντάρτες Πατριώτες που πολέμησαν τους ΝΑΖΙ και τα ντόπια σκουλήκια τους, ή μας δουλέυουνε ψιλό γαζί προσπαθώντας να εκμεταλευθούν τον αγνό Πατριωτισμό του Απλού Έλληνα πατριώτη, ώστε να τον μετατρέψουν σε ψηφοφόρο τους.
Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του και η ιστορία τα δικά της.
Αφού λοιπόν η ΧΑ αποφάσισε να «ενταχθεί» στον αγνό Πατριωτικό χώρο, και για να μην τρελαθούμε εντελώς με τις κολωτούμπες (κάτι μας θυμίζει αυτό, που αρχίζει από Κα και τελειώνει σε ρατζαφέρης) ας κάνει μνημόσυνο και στη ΠΕΑΝ. Θάχει πάρα πολύ ενδιαφέρον και αυτή η κολωτούμπα.

Η ΠΕΑΝ (Πανελλήνιος Ένωσις Αγωνιζομένων Νέων) ήταν αντιστασιακή οργάνωση την περίοδο της κατοχής. Ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 1941 από τον αξιωματικό της αεροπορίαςΚώστα Περρίκο με κεντρώο πολιτικό προσανατολισμό. Στην ιδρυτική ομάδα συμμετείχαν επίσης οι Ι. Κατεβάτης, Γ. Αλεξιάδης, Δ. Παπαβασιλόπουλος.

Αν και συνειδητά δεν έγινε ποτέ μαζική οργάνωση κατόρθωσε να οργανώσει
μια από τις σπουδαιότερες αντιστασιακές ενέργειες που έγιναν στην Αθήνα, την ανατίναξη τηςεθνικοσοσιαλιστικής οργάνωσης ΕΣΠΟ στις 20 Σεπτεμβρίου 1942, που στρατολογούσε Ελληνες για λογαριασμό του πολυεθνικού τμήματος των Waffen SS.
Στην ανατίναξη συμμετείχαν εκτός από τον Περρίκο και οι Α. Μυτιληναίος, Τ. Μιχαηλίδης, Ν. Μούρτος, Ν. Λάζαρης, Σ. Στανωτάς, Σ. Γαλάτης και η Ι. Μπίμπα.
Το εσωτερικό του κτιρίου κατέρρευσε και πήρε φωτιά. Η πυροσβεστική ξέθαβε νεκρούς από τα ερείπια: 29 μέλη της ΕΣΠΟ και 48 Γερμανοί αξιωματικοί έχασαν τη ζωή τους. Ο αρχηγός της ΕΣΠΟ Σπύρος Στεροδήμος ανασύρθηκε βαρύτατα τραυματισμένος και εξέπνευσε λίγες μέρες αργότερα. Η ναζιστική οργάνωση, μετά το πλήγμα, διαλύθηκε. Χαρακτηριστικά μόνο αναφέρω ότι η Σημαία των Δοσίλογων ΝΑΖΊ Της ΕΣΠΟ ήταν η γαλανόλευκη με τις ρίγες, που τον σταυρό της Ορθοδοξίας τον είχαν αντικαταστήσει με τον αγκυλωτό!!!!!!!

Σχεδόν αμέσως, η Γκεστάπο εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών της βομβιστικής επίθεσης. Χρειάστηκαν τη συνδρομή ενός προδότη υπαξιωματικού της Χωροφυλακής, του Πολύκαρπου Νταλιάνη, για να εξαρθρώσουν στις 11 Νοεμβρίου 1942 τον επιχειρησιακό πυρήνα της ΠΕΑΝ. Περρίκος, Μπίμπα, Μυτιληναίος και Γαλάτης συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στα ανακριτικά γραφεία της Γκεστάπο στον Πειραιά. Παρότι υπέστησαν φρικτά βασανιστήρια, δεν λύγισαν και δεν μίλησαν. Μάλιστα, ο Αντώνης Μυτιληναίος κατόρθωσε να δραπετεύσει και να διαφύγει στη Μέση Ανατολή.
Τα υπόλοιπα τρία μέλη της οργάνωσης πέρασαν από γερμανικό στρατοδικείο και καταδικάσθηκαν στην εσχάτη των ποινών. Ο αρχηγός της ΠΕΑΝ Κώστας Περρίκος τρις εις θάνατον και 15 χρόνια δεσμά και η δασκάλα Ιουλία Μπίμπα δις εις θάνατον και 15 χρόνια δεσμά. Ο Γαλάτης καταδικάσθηκε σε θάνατο και 5 χρόνια δεσμά, αλλά τελικά του δόθηκε χάρη, αφού η οικογένειά του πλήρωσε 1.000 λίρες και μεταφέρθηκε σε φυλακές στη Γερμανία.
 Στις 4 Φεβρουαρίου 1943, ο 37χρονος υποσμηναγός Κώστας Περρίκος εκτελέστηκε στην Καισαριανή, παρά τις μεγάλες προσπάθειες του αρχιεπισκόπου Δαμασκηνού. 
Η Ιουλία Μπίμπα μεταφέρθηκε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στη Γερμανία και καρατομήθηκε δια πελέκεως.
Ο προδότης Νταλιάνης σκοτώθηκε αργότερα από αντιστασιακούς, όπου αφού τον εκτέλεσαν πέταξαν το πτώμα στους βόθρους. Την ίδια τύχη πρέπει να έχουν όλοι οι προδότες και οι βόθροι είναι η μόνη ταφή που τους αξίζει.

Στις 20 Σεπτεμβρίου 2013 το Πατριωτικό Μέτωπο θα είναι εκεί!!!! ΠΑΤΗΣΙΩΝ και ΓΛΑΔΣΤΩΝΟΣ για μια ακόμη φορά, για να τιμήσει τον Περρίκο, την ΠΕΑΝ και τα παληκάρια της.
Φυσικά τα απόπατα του Σόρος δεν θα είναι. Θάχει λοιπόν ενδιαφέρον να δούμε, αν εκτός από τους Πράκτορες του Σόρος απουσιάζουν και κάποιοι άλλοι ΑΓΝΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ!!!, ίσως για να μην «προδώσουν» τις ρίζες τους και τους δούμε να τιμούν τον Περίκο και τα παλικάρια του που ανατίναξαν τη Ναζιστική ΕΣΠΟ.
Σε αυτόν τον τόπο της φαιδράς πορτοκαλέας όλα γίνονται θα μου πείτε. Αλλά όπως και νάχει, θα έχει όντως ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Δεν ειν' αλάργα το σκοτάδι κλεισ' τα μάτια σου να τό δείς.
ΥΓ: Το Πατριωτικό Μέτωπο, από τη πρώτη στιγμή της συγκρότησης του και αναφερόμενο στην Εθνική Αντίσταση, ξεκαθάρισε τη θέση του, απέναντι στους τρεις αρχηγούς των Αντιστασιακών Οργανώσεων: Άρη Βελουχιώτη, Ναπολέοντα Ζέρβα, Νικόλαο Ψαρρό:
ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥΣ, ΔΙΔΑΣΚΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥΣ


ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΤΟΥΡΑΣ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΠΑΜ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου